Jag har ett jobb med ovanliga arbetstider där jag allt som oftast jobbar när alla andra är lediga. Helger är prime-time och kvällar lika så – vilket innebär att mitt schema allt som oftast krockar med alla andra i min omgivning. Det blir ofta ett enda stort pusslande att få ihop det. Som ett resultat av detta har jag blivit väldigt mycket bättre på att göra det som annars hade varit ”vardag” till något lite mer speciellt. För mig kan en lördag lika gärna vara på en tisdag, om jag är ledig då, och lika så kan en helgdag innebära sömn, jobb och ingenting annat.

För ett par veckor sedan gjorde vi exakt det här: vi gjorde en helt vanlig söndag lite mer spännande genom att duka upp ost och chark och korka upp en flaska bubbel, och sedan satt vi där och åt och snackade och skrattade in på kvällstimmarna. Vardagslyx tror jag det brukar kallas.

Det behöver inte vara så komplicerat. Det gäller bara att prioritera och planera lite, men också kunna vara spontan när tillfälle ges. Det är lätt att bara strunta i att göra en insats när det blir bökigt eller krångligt – men som en vis person sa till mig här om dagen: vill man det tillräckligt mycket, får man det att fungera. 

Write A Comment