Mars månad har kommit och gått och april har gjort sitt intrång. Herregud vad fort tiden går.

Mars har varit fin. Inte nog med att våren faktiskt kommit och dagarna blivit ljusare, utan livet har också blivit otroligt mycket härligare. Jag har spenderat det mesta av min tid med Marcus (aka min nya favoritperson) och vi har fyllt våra dagar med såväl vardag som lyx. Precis som det ska vara. Dessutom har vi titulerat oss själva ”radarparet” efter att vi, under samma vecka, skrev kontrakt för nya jobb. Han på Scandia och jag på TV4! HÖR NI?! TV4!!!

Jag har, enda sedan jag började plugga till journalist, tänkt att jag gärna vill jobba inom radio eller TV när jag är klar med min utbildning. Målet på sikt har varit att ersätta Malou och nu känns helt plötsligt den drömmen mycket närmare. Jag gick igenom en snabb men intensiv rekryteringsprocess med fyra intervjuer och ett arbetsprov och tillslut skrev jag kontrakt. Jag kommer att bli TV4:s nya tittarkommunikatör vilket innebär att jag kommer sköta kommunikationen utåt med publiken på alla TV4:s kanaler (sociala medier, mail, tittarfrågor osv). Det känns så himla kul.

Jobbet drar igång redan den här veckan med en intensiv upplärningsfas med närmare 60 timmars jobb på två veckor. Detta i kombination med skola på heltid, där vi just nu har en väldigt intensiv (men också sjukt rolig!) kurs. Vi får se hur jag överlever det. Jag ska bara försöka hålla fokus och påminna mig själv om att det är en kort period av totalkaos. Fortsättningsvis kommer jag bara jobba två dagar i veckan, så att det ska gå att kombinera med skolan och övriga livet på ett bra sätt.

Jag är lycklig, genuint lycklig, för första gången på väldigt länge. Jag är så ovan vid känslan att det inneburit en stor omställning – men en väldigt bra sådan. Vem hade kunnat gissa att livet faktiskt kunde kännas helt bra, trots motgångar och motstånd?

Write A Comment